
Robot bilimcileri Türkiye’de!
Uluslararası İleri Robotik Teknolojiler Konferansı dünyanın robot bilimcilerini Türkiye’de buluşturuyor!..
IEEE Robotik ve Otomasyon Derneği’nin teknik sponsorluğunda gerçekleşen 17. Uluslararası İleri Robotik Teknolojiler Konferansı ICAR 2015, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenleniyor.
Konferansta paradigmalar ve uygulama alanlarına odaklanılarak, robotik alanında teorik modelleme, tasarım, deneysel doğrulama veya vaka çalışmaları şeklindeki özgün çalışmalar aktarılıyor ve inceleniyor.
Konferansta bunların yanı sıra vizyon robotik, bilişsel robotik, robotik mimarileri, mobil robotlar, insansı robotlar, öz-yerelleştirme ve navigasyon, insan-robot etkileşimi, multi-robot sistemleri, arama kurtarma robotları, robot işletim sistemleri, simülasyon ve görselleştirme, robot sürüleri, biyolojik-etkileşimli robotlar, insansız hava robotları, robot sualtı sistemleri ve robotik rehabilitasyon ile ilgili atölyeler de gerçekleşiyor.
Konferanstaki konuşmacılar arasında robotik teknolojiler uzmanı Oussama Hatibi, İngiltere Kraliyet Enstitüsü Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Profesörü Danica Kragic, Johns Hopkins Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Profesörü Noah J. Cowan yer alıyor.
27-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik 8.30-18.30 arası saatleri arasında düzenleniyor.
Robotik, makine mühendisliği -beraberinde uçak mühendisliği ve uzay mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve kontrol mühendisliği dallarının ortak çalışma alanıdır.
Robotlar bir yazılım aracılığıyla yönetilen ve yararlı bir amaç için iş ve değer üreten karmaşık makinelerdir. Robotik bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük ilgi görmektedir.
Türkiye’de Robotik Mekatronik adı altında anılır.
Üniversitelerimizde Mekatronik adıyla robotik bölümleri açılmakta, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitimler verilmektedir.
“Robot kavramı ve uygulamaları”, insan konforu ve güvenliğiyle ilgili temel kavramlarda ve uygulama niteliklerinde ilkesel düzeyde değişimlere yol açacak bilimsel ve teknolojik bir adımdır.
Robot teknolojisi, çağımız gelişim süreci içinde gelişen birçok bilimsel ve teknolojik olguların, robot adını verdiğimiz teknolojik ürünler üzerinde bütünleşmesi ve uygulamasını içerir.
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!