10 bin kadından “Venüs Sembolü”
Filipinler’de 10 bin kadın, ‘kadın sembolü’ oluşturmak için bir araya gelerek ortaya bu görüntüyü çıkardı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünyanın çeşitli yerlerinde farklı etkinliklerle kutlanıyor. Filipinler’de ise başkent Manila’da farklı bir kutlama gerçekleşti.
Rizal Park’ta bir araya gelen 10 bin kadın, kadın sembolü olan “Venüs sembolü”nü oluşturdu. Organizatörler oluşturdukları bu sembolle Guinness Dünya Rekoru’nu kırmayı düşündüklerini belirtti.
Venüs sembolü nedir?
Biyolojide ve tıpta kadını simgeleyen cinsiyet simgesidir. Bu sembolün tanrıça Venüs’le ilişkilendirilen “kibir ve gösterişin aynası”nı temsil ettiği söylenmektedir. Semboldeki daire aynayı, altındaki artı işareti ise aynanın sapıdır.
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!