
500 yılda 322 hayvan türü yok oldu
Nesli yok olan hayvan türlerine yönelik bir araştırmaya göre, 322 tür, insanlar nedeniyle dünyadan yok oldu.
Bilim insanları, hayvan türlerinin insanlar tarafından yok edilme tehdidi altında olduğunu belirtti. Türlerin yok olma hızı son 200 yılda giderek artarken, özellikle amfibi ve omurgalı canlılar risk altında.
Science dergisinde yayımlanan araştırma, insanların artan nüfusunun etkisiyle son 500 yılda 322 hayvan türünün yok olduğunu ortaya koydu. Ekolog ve zoologların başını çektiği bilim insanları, eğer önlem alınmazsa hayvan türlerinin tersine çevrilmesi mümkün olmayan riskler altında kalacağı uyarısında bulundu.
Stanford Üniversitesi’nden Rodolfo Dirzo, Discovery News sitesine yaptığı açıklamada, “Eğer insan nüfusunun artışı kontrol edilmezse, 2100 yılında yaklaşık 27 milyar insan olacak. Bu düşünmesi bile zor olan, ayakta tutulması çok zor bir sayı” dedi. Dirzo, dünya kaynaklarının uzun ömürlü olması ve hayvanların riske atılmaması için nüfusun kontrol altına alınması gerektiğini, gıda ve yiyeceklerin daha etkin üretilmesini ve daha az tüketmemiz gerektiğini belirtti.
Bilim insanları, her ne kadar önemleri arka planda kalsa da hayvanların gıda ve ekonominin sürekliliği adına çok önemli bir role sahip olduğuna dikkat çekti.
Ekolog: Canlıların hem kendi aralarındaki hem de çevreleriyle olan ilişkilerini tek tek veya birlikte inceleyen bilim dalına ekoloji, ekolojiyle uğraşan kimseye de ekolog denir.
Zoolog: Hayvanların anatomik ve fizyolojik özelliklerini inceleyen, onları özelliklerine göre sınıflandıran ve çeşitli etmenlerin hayvanlar üzerindeki etkilerini araştıran kişidir.
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!