
Android cihazlarda televizyon devri!
D-Link, Android cihazlarda HD ve SD televizyon izleme imkanı sunan micro-USB alıcısını tanıttı.
Android cihazların internete bağlanmadan dijital televizyon yayınlarını izleyebilmelerine olanak sağlayan D-Link DWM-T100, küçüklüğüyle de oldukça beğeni topluyor.
D-Link DWM-T100, kompakt ve taşınabilir yapısı ve barındırdığı anten sayesinde televizyon yayınlarını Android platformu için geliştirilmiş uygulama üzerinden sunuyor. İki farklı esnek anten seçeneği sayesinde cihaz hem dış kullanım için hem de ev/ofis kullanımında kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor. Elektronik Program Rehberi, Otomatik TV Kanalı Arama ve kayıt özelliklerine de sahip olan cihaz, Android’li telefon ve tabletlerle uyumlu şekilde çalışıyor.
Televizyon yayınlarının izlenilebilmesi için en az 1 GHz hızında çalışan çift çekirdekli bir işlemciye ve Android 4.0.3 ve üzeri işletim sistemi yüklü bir telefona ihtiyaç duyuluyor.
Şu anda Avustralya’da yaklaşık 50 Avustralya dolarından (yaklaşık 40 dolar) piyasaya sürülen D-Link DWM-T100’ün kısa bir süre içerisinde diğer pazarlarda da satışa sunulması bekleniyor.
İOS cihazlarda henüz kullanılamayan micro-USB’nin İOS’larda ne zaman kullanılabileceği şu an bilinmiyor.
Android nedir?
Android, Google ve Open Handset Allience tarafından kodlanmış Linux İşletim Sistemi tabanlı bir mobil cihaz (PDA ve cep telefonları) için geliştirilmiş açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir.
Android, aygıtların fonksiyonelliğini genişleten uygulamalar yazan geniş bir geliştirici grubuna sahiptir. Android için hali hazır da 250 binden fazla uygulama bulunmaktadır. Android Market ise, Android işletim sistemi uygulamalarının çeşitli sitelerden indirilebilmesinin yanı sıra, Google tarafından işletilen kurumsal uygulama mağazasıdır. Geliştiriciler, ilk olarak aygıtı Google’ın Java kütüphanesi aracılığıyla kontrol ederek Java dilinde yazmışlardır.
Open Handset Allience, 5 Kasım 2007’de Android’i kurduğunu duyurmuştur ve ardından 34 adet donanım, yazılım ve telekom şirketi, mobil cihazlar için telif hakkı olmayan bir işletim sisteminin teknolojinin gelişimi için yararlı olduğu konusunda hemfikir olmuşlardır. 2008’de piyasaya sürüldüğünde, birçok Android İşletim Sistemi Apache free-software ve Açık Kaynak Kodu lisansıyla geliştirilmeye açık hale gelmiştir.
Android, linux kernel üzerine inşa edilmiş bir mobil işletim sistemidir, bu sistemde ara katman yazılımı, kütüphaneler ve API c diliyle yazılmıştır. Uygulama yazılımları ise, Apache harmony üzerine kurulu java-uyumlu kütüphaneler ihtiva eden uygulama iskeleti üzerinden çalışır. Android, derlenmiş java kodunu çalıştırmak için dinamik çevirmeli (JIT) Dalvik sanal makinasını kullanır ve cihazların fonksiyonerliğini artıran uygulamaların geliştirilmesi için çalışan geniş bir programcı çevresine sahiptir.
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!