
“Anne Ben Barbar Mıyım?”
“Anne Ben Barbar Mıyım?” temasının işleneceği 13. Uluslararası İstanbul Bienali etkinlikleri 14 Eylül’de başlıyor
1987 yılından itibaren 2 yılda bir düzenlenen Uluslararası İstanbul Bienali, bu yılki “Anne Ben Barbar Mıyım? / Mom, Am I Barbarian?” temasını şair Lale Müldür’ün aynı adlı kitabından aldı. Küratörlüğünü (sergi düzenleyicisi) Fulya Erdemci’nin yaptığı 13. Uluslararası İstanbul Bienali, Venedik, Sao Paulo ve Sydney bianelleri gibi benzerleri arasında en saygınlarından biri olarak kabul ediliyor.
Türkiye’de gerçekleştirilen en geniş çaplı uluslararası sanat sergisi olma özelliği taşıyan İstanbul Bienali, sadece Türkiye’den değil, birçok ülkeden güncel sanatçının etkinliklerle bir araya gelmesi konusunda önemli rol oynuyor.
İstanbul Bienali’nde 14 Eylül – 20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sergiler ücretsiz olacak. Sergi kapsamında panel, konferans ve atölye çalışmaları da düzenleniyor. 4 farklı tarihte düzenlenen yazı atölyesinin 2 tanesi geçtiğimiz aylarda gerçekleşti. Birlikte çalışıp metin üretmek için farklı çevrelerden davet edilen yazarlarla, 16 Eylül ve 3 Kasım tarihlerinde de yazı atölyesi gerçekleşecek.
13. Uluslararası İstanbul Bienali sergileri 5 farklı mekanda gerçekleşecek.
Bunlar: Antrepo no.3, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, ARTER, SALT Beyoğlu ve 5533.
13. Uluslararası İstanbul Bienali ile ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayın…
Bienal nedir?
Bienal, İtalyanca “her bir diğer yıl” anlamına gelen ve iki yılda bir düzenlenen etkinliklere verilen isimdir. Çoğunlukla kültürel veya sanatsal faaliyetler için kullanılan bir terimdir. Bienale, sanatla ilgili birçok şeyin bir araya getirildiği etkinlik de diyebiliriz.
En eski bienal 1895’ten beri düzenlenen Venedik Bienali’dir.
Dünyada düzenlenen belli başlı bianeller ise şunlardır:
Kore – Gwangju Biennale
Brezilya – Bienal de São Paulo
Avustralya – Biennale of Sydney
İspanya – Bienal de Valencia
Senegal – Dak’Art la Biennale de l’art Africain Contemporain
Almanya – Documenta (Kassel)
İtalya – la Biennale di Venezia
Küba – Bienal de La Habana
Mali – Rencontres de la Photographie Africaine de Bamako
ECE SEÇİL ŞAHİN / YUMURTALI EKMEK
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!