
Bluetooth nedir?
Bluetooth nedir, kullanım alanları nerelerdir?
Bluetooth adı, 940 ve 981 yılları arasında yaşamış olan, Danimarka kralı Harald Blatand’dan gelmektedir.
Kral Blatand yönetimi süresince ülkesindeki insanların birbirleriyle konuşmalarını dolayısıyla yakınlaşmalarını sağlamıştır.
Aslında bir Viking olan kral Blatand’ın adı İngilizceye Bluetooth olarak geçmiş, kısa mesafeli haberleşme sistemi fikrini ortaya atanlar tarafından bu sisteme, Kral Harald Bluetooth’un anısı için Bluetooth adı verilmiştir.
Bluetooth, kablo bağlantısını ortadan kaldıran kısa mesafe radyo frekansı teknolojisinin adıdır.
1994 yılında Ericsson firması tarafından geliştirilen teknoloji, cep telefonları ve diğer mobil cihazları kablosuz olarak birbirine bağlamak ve aralarında iletişim kurmak için tasarlanmıştır.
24 MBPS’ye kadar veri aktarabilen Bluetooth destekli cihazlar, yaklaşık 10 ile 100 metre arasında aktarımı gerçekleştirebilir.
Özellikle araba kullanımında telefon konuşmalarından dolayı meydana gelen kazalar asgariye iniyor. Bu cihaz sayesinde güvenli sürüş olanağı sağlanıyor.
Bluetooth ürünlerinin en önemli özelliği, telefona hiç dokunmadan konuşma olanağı sağlamasıdır.
Bluetooth, telsiz tabanlı bir bağlantı kullandığından, iletişim kurmak için görüş hattı bağlantısına ihtiyaç duymaz.
Dizüstü bilgisayarı, bilgiyi yan odadaki yazıcıya gönderebilir ya da ev alarm sistemini kontrol etmek için cep telefonu kullanılabilir.
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!