Bugün Melis için çok sevinçliyiz!
Lösemi tedavisi gören ve kemik iliği nakli ile sağlığına kavuşan 8 yaşındaki Melis arkadaşımız, bugün hastaneden taburcu oluyor.
İzmir Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören lösemi hastası 8 yaşındaki Melis yurt dışından getirilen kemik iliği naklinden 3 hafta sonra bugün taburcu oluyor.
Melis Akbaş, 2,5 yıl önce lösemi hastalığına yakalanmış, 2 yıllık kemoterapi tedavisinin ardından kemik iliği naklinin yapılması gerekmişti. (Lösemi; kan hücrelerinin özellikle de akyuvarların normalin üzerinde çoğalması ile kendini gösteren bir kanser türüdür.)
Melis için uygun kemik iliğinin bulunması amacıyla tüm Türkiye’de yardım kampanyaları başlatılmış, yardımcı olmak isteyenler kan vererek iliklerinin nakil için uygun olup olmadığını test ettirmişti. Uzun uğraşlar sonucu Melis’i hayata bağlayacak ilik Almanya’da bulunmuş ve 3 hafta önce ilik nakli gerçekleşmişti. (Kemik iliği, yeni kan hücrelerinin periyodik olarak yaşam boyu üretildiği yerdir.)
Melis’in doktorları, bu 3 haftalık süreçte yeni iliğin Melis’in vücuduna uyum sağladığını ve tedavinin başarıyla sonuçlandığını açıkladı.
Melis bugün hastaneden çıkartılarak evinde dinlenmeye devam edecek.
Bu yıl okula gidemeyecek ancak gelecek yılın başında okuluna da kavuşacak.
Doktorlar, Melis gibi pek çok çocuğun ilik nakli ile bu hastalıktan kurtulduğunu ve ilik naklinin çok önemli olduğunu vurguluyor.
Melis’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz…
>> Lösemi nedir, neden olur, belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir? <<
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!