
Düşünce gücüyle arkadaşına bilgisayar oyunu oynattı!
Bir araştırmacı, internet üzerinden arkadaşına gönderdiği beyin sinyalleriyle ona bilgisayar oyunu oynattı!
Washington Üniversitesi AR-GE hizmetlerinde görev alan bilim insanları Rajesh Rao ve Andrea Stocco, bilim kurgu filmlerinde gördüklerimizi gerçeğe çevirdi.
İki insan beyni arasındaki iletişimin var olduğunu ve kontrol edilebilirliği kanıtlar nitelikte bir proje gerçekleştiren araştırmacılardan Rao, Stocco’nun sağ elinin altında bulunan klavyeyi kontrol edip düşünce gücüyle beyin dalgalarını dijital ortama aktarmayı başararak arkadaşına oyunda hamle yaptırdı.
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!