Üniversite, lise sıralarında olan hemen her gencin hayalidir. İyi bir üniversite eğitimi kişiye toplumsal statü, sosyo-ekomomik ve sosyo-kültürel açıdan pek çok avantaj ve saygınlık kazandırır. Meslek sahibi olmak, toplumda saygın bir yere gelmek, kariyer edinmek, iyi bir kazanç gibi getirileri…
Birden fazla lisan bilmenin hem iş dünyasında hem de sosyal hayatta kişiye sayısız avantaj sağladığı bilinen bir gerçek. Pek çok kişi bunu bilse de yeni bir dil öğrenmenin emek ve çalışma gerektirdiğini düşündüğünden yeni bir lisan öğrenmeye pek de cesaret…
Kitap okumak yaşamın içindeki en faydalı ve keyif veren aktivitelerden biri. Hayal gücü ile yazarın ifade gücünün birleşimi olan kitaplar keyifli vakit geçirmenin ötesinde okura sayısız fayda sağlıyor. Kitap okumak vizyonu geliştirmek, yeni bilgilerle donanmak, kelime dağarcığını zenginleştirmek, ifade gücünü…
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Babalar gününün yaklaştığı günlerde kalpleri tatlı bir heyecan kuşatır. Haziran ayına girildiğinde evlatlarının gözünde birer kahraman olan babalar için sürprizler hazırlanmaya başlanır. Alınacak hediyeler tasarlanır, çeşitli sürpriz organizasyonlar düzenlenir, planlar yapılır. Babalar günü hediye tavsiyesi ve babalar günü tarihçesi ile…
Tarihte mihenk taşı olan, çağ kapatıp çağ açan olaylar vardır. İlk akla gelen tabii ki İstanbul’un Fethi. Üzerinde tamı tamına 566 yıl geçmiş olan bu şanlı fetih 29 Mayıs 1453 tarihi ile hafızalara kazınmıştır. İstanbul’un Fethi tarihi Osmanlı tarih arşivinde…
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanan milli bayramlarından birisidir. Gençlere armağan edilen bu bayram milli mücadele ve ulus olma bilincini de yeniden hatırlatan önemli ve değerli anlara imza atan bir bayramdır aynı zamanda. Atatürk 19 Mayıs’ta…
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Koronavirüs salgını devam ederken en çok ihtiyaç duyulan gereksinimlerin başında kuşkusuz maske geliyor. Maskenin takma zorunluluğu ile birlikte evde maske yapımı konusu da çok ilgi görüyor. Evde yapılan maskeler lisanslı maskeler kadar koruyucu olmasa da yine de küçük partikülleri engelleyebiliyor….
Koronavirüs salgını ile tüm dünyada pek çok önlem alındı. Ülkemizde de alınan önlemlerin içinde en önemli olanlardan birisi de eğitimdi. Okulların tatil edilmesiyle uzaktan eğitime geçildi ve öğrencilerin bu süreçte müfredat konularından ve ders akışından geri kalmamaları sağlanmaya çalışıldı. Buna…
Güzel kokuları aldığımızda keyiflenir, kötü kokulara maruz kaldığımızda son derece rahatsız oluruz. Koku almak beş teme duyumuzdan biridir ve neredeyse hayati bir önemi vardır. Koku alamadığımızda bozuk bir yiyeceği yiyerek zehirlenebilir hatta hayatımızı tehlikeye atabiliriz. Koku duyusu olmadığında yiyeceklerden lezzet…
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
William Shakespeare İngilizce’nin bilinen en büyük yazarlarından biridir. İngiltere’nin dünyaya sunmuş olduğu en marka isimler arasında yer almaktadır. Nisan 1564 yılında doğan Shakespeare, Mayıs 1616 yılında da vefat etmiştir. Özellikle william shakespeare kitapları ve eserleri dünyaca bilinmektedir. Doğaya ayna tutmak…
Arşimet tarihin nadir olarak yetiştirdiği önemli isimlerden biridir.Matematik, fizik ve astoronomi alanında çalışmaları bulunan Yunan bilim adamıarşimet hakkında kısa bilgive arşimet nedirsorusunun cevabını yazının içeriğinde sizlerle paylaşmak istiyoruz. Arşimet Hayatı İtalya’nın Sicilya Bölgesi’nde dünyaya gelen Arşimet, Grek bir aileden gelmekteydi….
Odyometri sağlık hizmetlerinde kulak, burun, boğaz bölümünün bir alt bölümüdür. Bazı rutin testlerde ya da işe girişlerde bu bölümde yapılan testlere gerek duyulur. Yeni doğan bebeklerden yaşlı hastalara kadar herkese bu testler uygulanabilir. Odyometri Nedir? Odyometri, bir çeşit işitme testidir….
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Matematik işlemlerinde sıkça karşımıza çıkan permütasyon hesaplama öğrenciler için zaman zaman kafa karıştırıcı olabiliyor. Kendine özel formülü bulunan permütasyon konusunu, açıklayıcı örnekler ile yazımızın içeriğinde ele aldık. Siz de bu konu hakkında akılda kalıcı bilgiler elde etmek isterseniz yazımızın devamına göz atabilirsiniz….
Plüton, güneş sistemi etrafında bulunan gezegenler arasında en esrarengiz olanıdır. Hakkında çok fazla bilgiye ulaşılamamıştır. Gezegenler arasında en cüce olanıdır diyebiliriz. Yazımızın devamında plüton hakkında kısa bilgi ve önemli bazı detaylar yer almaktadır. Plüton gezegeni hakkında sınırlı bilgilere sahip olsak…
Laiklik, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı en önemli ilkelerden birisidir. Devlet yönetiminde din işlerinin ayrı tutulmasına dayanan laiklik ilkesi hakkında detaylar, laiklik anayasaya ne zaman girdi sorusu ve laiklik hakkında diğer soruların cevaplarını konu detayında bulabilirsiniz. Laiklik Nedir?…
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Simülasyon kelime anlamı olarak benzetme, taklit etme anlamını taşır. Kelime anlamı ile benzer bir uygulama olan simülasyon teorisi, kullanım alanları, örnekleri ve nerede nasıl kullanılacağı konusunda detayları konu içeriğinde bulabilirsiniz. Simülasyon Nedir? Simülasyon, gerçekte yapılması planan bir şeyin deneme olarak…
Süveyş Kanalı Akdeniz ile Kızıldeniz’i birbirne bağlayan bir köprü şeklindedir. Yapay şeklinde yapılan su yoludur. Yazımızın devamında süveyş kanalı projesi hakkında bilinmesi gerekenleri sizlerle paylaşıyor olacağız. Süveyş kanalının ne olduğunu, nerede, ne zaman, kim tarafından ve ne amaçla açıldığını ayrıntılarıyla…
15. Ve 16. Yüzyılda Avrupa’da ortaya çıkan dünyayı tanıma ve kaynaklardan daha çok yararlanmayı gayeleyen hareketlerin genel adına Coğrafi Keşifler denir. Avrupalılar, Haçlı Seferli esnasında tanıdıkları pusulayı geliştirerek denizlerde uzun yolcuklara çıktılar. Bunun yanı sıra dayanıklı gemilerin yapılması ve haritacılıkta gelişmelerin…
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Ferideddin Efendi ve Itır Hanım’ın oğlu olarak dünyaya gelen Ziya Paşa, Adana’da yaşamını yitirmiştir. 55 senelik yaşamında Türk edebiyatına çok sayıda yaratı bırakarak yaşamını tamamlamıştır. Ziya Paşa Bayezid Rüştiyesini bitirdikten derhal sonrasında, özel derslerle, Farsça ve Arapçayı da öğrenen Ziya Paşa,…
Astronot demek yani uzay çalgılarında görev alan kişiler olarak bilinebilir. Astronotların uzay enstrümanlarındaki ortama uyum sağlayabilecek kişilerden seçilmesi uzaydaki koşulların alışık olduğumuz dünya koşullarından farklı olmasıdır. Örneğin uzayda yer çekimi olmadığı için çok bayağı bir iş olan bardaktan su içmek…
Besinlerin piramit içinde gösterilmesinin amacı sağlıklı beslenme mevzusunda bilgilendirilmelidir. Bu doğrultuda gıda piramidi besin gruplarının dengesi ve önemini bayağı bir halde öğrenmeyi sağlıyor. Besin zinciri piramidi, doğadaki dengeyi en sade ve bir o kadar da öğretici bir şekilde anlatmaktadır. Besin…
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Akıl ve mantığın denetiminden tüm bed ve etik endişeden kurtulmuş olan düşüncenin tespitidir. Gerçeküstücülük, ister söz, ister yazı ile veya başka bir yolla, düşüncenin gerçek işleyişini ortaya çıkarmak için uğraşan, içinden geldiği şeklinde yazma yöntemidir. Sürrealizm Nedir? Gerçeküstücülük anlamına gelen…
Modern atom teorisi tarihçesine bakılmış olduğunda ünlü filozoflardan Aristoteles’in de bu mevzuda çeşitli araştırmalar meydana getirdiğini görmekteyiz. Aristoteles’e bakılırsa madde ateş, su, toprak ve hava olmak üzere 4 ana bileşenden oluşmaktadır. 1803 senesinde John Dalton çağıl atom teorisini geliştirmiştir. Atom…
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan ve aynı zamanda tüm dünya tarafından da bir gurur kaynağı olan Mustafa Kemal Atatürk, aldığı eğitimler ile de siyasi hayatının temellerini atmıştır. Gittiği askeri okullar, Mustafa Kemal’in siyasi hayatındaki aldığı kararlar konusunda son derece önemli bir…
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Türk edebiyatının önemli şairlerinden olan Faruk Nafiz Çamlıbel sanatçı ve edebi kişiliği ile sanat tarihimize damgasını vurmuştur. Yazımızda Faruk Nafiz Çamlıbel edebi kişiliği ve eserleri ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz. Faruk Nafiz Çamlıbel Hayatı Faruk Nafiz Çamlıbel hayatı kısaca anlatacak olursak;…
Makalemizde izafiyet teorisi nedir kısaca anlatarak izafiyet teorisi: görelilik kuramı hakkında genel bilgileri bulabilirsiniz. İzafiyet Teorisi Kime Aittir? 20. yüzyılın başlarına kadar evren en, boy ve yükseklik olarak tanımlanan 3 boyutlu evren modeli üzerinde düşünülmüş ve evren bu model üzerinde…
Türkçede cümleler sözcüklerden oluşur. Her sözcüğün cümlede farklı bir görevi vardır. Sözcüğün yüklendiği anlam bulunduğu cümleye göre değişmektedir. Sözcüğün anlamı değiştiği durumda cümlede ki görevi de değişmektedir. Sözcüklerin yüklendikleri görevler sözcüğün türlerini belirler. Sözcük türleri konu anlatımı ve örneklerini inceleyerek…
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Direncin kelime anlamı, bir şeye karşı koyma gücüdür. Elektrik devrelerinde kullanılan anlamı ise devreye uygulanan akım ve gerilimin çıkış noktasından ulaşma noktasına kadar karşılaştığı engellere verilen addır. Bu dirençler hakkında detaylar, direnç okuma hakkında bilgileri, direç çeşitleri ve haklarında kısa…
Tek hücreli canlıların çoğalması, çok hücreli canlıların ise büyümesi ve üremesi için gerçekleşen biyolojik olaya hücre bölünmesi adı verilmektedir. Hücre bölünmesi olabilmesi için hücrenin belirli bir büyüklüğe ulaşması gerekmektedir. Aksi halde hücre bölünmesi gerçekleşmez. Bitki, hayvan ve insanlarda meydana gelen…
Dilekçe, her hang bir konuda istek ya da yapılacak olan duyurunun resmi veya özel kuruluşlara bildirilmesi için yazılan resmi bir yazıdır. Bu resmi yazının hazırlanmasında bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekir. Dilekçe hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler, dilekçe nasıl yazılır sorularının…
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Tüm canlılar hücre adı verilen yapı taşlarından oluşmaktadır. Canlıların en küçük yapı birimi olan bu hücreler canlıların büyümesi, gelişmesi, üremesi, yara ve hasarların onarılması gibi hayati fonksiyonların devamını sağlarlar. Tıpkı insanlarda olduğu gibi diğer canlılarda da bitki ve hayvan hücresi bulunmaktadır….
Sembolizmle beraber gerçeküstücülüğü (sürrealizm) hazırlayan bir akım niteliğindedir. İzlenimcilik olarak da adlandırılan bu akımda sanatçılar, çevresindeki varlıkları değil, bu tarz şeylerin kendilerinde bıraktığı izlenimleri aktarır. Dış dünya ile ilgili olan olayların aktarılmasının aksine daha çok soyut kavramları, duygu ve düşünceleri…
Alexander Graham Bell telefonun birincil mucitlerinden biriydi. Sağırlar için bildirişimde önemli işler yaptı ve 18’den fazla patentli ürün buluş etti. Eğitimi süresince çok sayıda ses denemesinde bulunmuş oldu ve annesinin sağır olması sebebiyle özellikle duyma engelliler için bildirişimin önünü açtı….
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
İletişim nedir kısaca anlatmak gerekirse, kişilerin duygu, düşünce ya da fikirlerini çeşitli yollarla bir başkasına anlatmasına denir. Ve bu süreçte en önemli olan faktörler, azca daha sonra siz kıymetli üyelerimizin de göreceğiniz şeklinde gönderici ve alıcıdır. İletişimin başlıca ögeleri içinde…
İfade biçimleri, anlatılan mevzunun ne şekilde anlatıldığını, hangi üslupla aktarıldığını gösteren bir kavramdır. Konuşma yapanın ya da yazarın anlatmaya çalıştığı metinde kullanmış olduğu üslubu ile tamamımız bu konuşmanın yazının ifade biçimleri hakkında çıkarımda bulunuruz. Şu demek oluyor ki kısacası ifade…
Yerli malı haftası olarak tabir edilen hafta genelde okullarda, derneklerde, dershanalerde ve özel eğitim kurumlarında gerçekleşir. Okul dönemlerinde birinci dönem olarak tabir edilen ilk yarı dönemde yerli malı haftası olur. Yerli malı haftası çok renkli olan bir haftadır. Yerli malı…
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Dünya tarihinin en büyük liderlerinden biri olan Büyük İskender M.Ö. 356 yılında Makedonya’da dünyaya gelmiştir. Yine M.Ö. 323 yılında yaşama gözlerini yummuştur. Büyük İskender ve büyük iskender imparatorluğu hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Büyük İskender Makedonya kralı…
Osmanlı Devleti’nin güçlenmesi ve Avrupa’daki ilerleyişini durdurmak için tarihte çok sayıda savaş yapılmıştır. Bu savaşlarda Osmanlı ordusuna galip gelmek için çok sayıda milletin birleşmesi söz konusu olmuştur. 2. Kosova Savaşı’da bu ittifaklı savaşlardan birisidir. Tarihte önemli bir yere sahip olan…
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!