Einstein’dan altın öğütler!
Albert Einstein’ın sözleri ve görüşlerinden, girişimcilik ile ilgili uygulanabilir çıkarımlar!
Albert Einstein, 1879 yılında Alman İmparatorluğu’nda doğdu. Sahip olduğu yetenekleri ve çığır açan buluşları sebebi ile, dahi kelimesi ismi ile eş anlamlı olarak anılmaya başlamıştır.
Dahi’nin tekniklerini girişimcilikte de kullanabileceğimizi göreceksiniz…
einstein2_27122013
2. "Azim paha biçilmezdir!" Dahiye göre sabır ve mücadele birbirini destekleyen ve harekete geçiren iki önemli unsurdur. “Çok zeki olduğum için değil, sorunları çözmeye uğraşmaktan asla vazgeçmediğim için başarıyorum. Posta pulunu değerli kılan şey, gideceği yere kadar gönderdiğiniz postanın üzerinden asla çıkmamasıdır. Posta pulu gibi olun ve başladığınız işi mutlaka bitirin.”
Albert Einstein kimdir?
Alman asıllı Amerikalı Fizikçi Albert Einstein, insanlık tarihinin en büyük bilim adamlarından biridir.
Yahudi bir ailenin oğlu olan Albert Einstein, 1879 yılında Almanya’nın Ulm kentinde doğdu. Eğitimine Münih’te başlayan ünlü bilim adamı, öğrencilik yıllarında matematiğe özel ilgi duymaya başladı. 15 yaşındayken ailesi İtalya’nın Milano kentine taşınınca Albert Einstein İsviçre’deki Zürih Üniversitesi’ne başladı.
1900 yılında Zürih Teknik Üniversitesi’nin Kuramsal Fizik ve Matematik Bölümü’nü bitiren Albert Einstein, bir dönem öğretmenlik yaptıktan sonra Almanya – Bern’deki patent bürosunda çalışmaya başladı. Aynı zamanda fizik çalışmalarını da sürdüren Albert Einstein, 1905 yılında fiziğin gelişmesine katkı sağlayan araştırmalar yaptı. Molekül boyutlarının hesaplanması konusundaki çalışması ile Zürih Teknik Üniversitesi’nden fizik doktoru unvanını aldı. 1909 yılında Zürih Üniversitesi’nde Profesör olarak çalışmaya başlayan Albert Einstein, 1911 yılında Çek Cumhuriyeti’ndeki Prag Üniversitesi’nde Fizik Profesörlü unvanını da elde etti ancak 1912 yılında Zürih Üniversitesi’ne geri döndü. Zürih Üniversitesi’ne çalışmaya başlayan ünlü fizikçi, bu dönemde zamanı ‘dördüncü boyut’ olarak tanımladı.
1914 yılında Kaiser Wilhelm Fizik Enstitüsü Müdürlüğü ile Berlin Üniversitesi’nde profesörlük görevine atanan Albert Einstein, aynı yıl Alman vatandaşlığına geçti. 1933 yılında siyasi nedenler dolayısı ile bu haktan vazgeçip Amerika’ya göç etti ve Princeton Üniversitesi’nde Profesör oldu. 1940 yılında Amerikan vatandaşı olan Albert Einstein, Avrupa ve Amerika’daki birçok üniversiteden fizik, tıp ve felsefe dallarında onursal doktora aldı.
Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu’da ders veren ünlü bilim adamı, Nobel Ödülü’nün yanı sıra Copley Nişanı ve Franklin Nişanı gibi birçok ödül aldı. Alçakgönüllü ve sevecen bir insan olan Albert Einstein, ayrıca yetenekli bir kemancıydı.
20. yüzyılın en önemli fizikçisi olan Albert Einstein, 18 Nisan 1955’de Princeton’da hayata veda etti. Ölümünden sonra yapılan incelemelerde Albert Einstein’ın, beyin yapısının normal bir insandan oldukça farklı olduğu; çektiği çeşitli sorunların bu yapıdan kaynaklandığı ortaya çıktı.
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!