Kanada Hakkında Genel Bilgiler
Amerika kıtasının en kuzeyinde yer alan ve resmi adı Kanada Dominyonu olan Kanada; aborjinleri, üniversiteleri ve hareketli sosyal yaşantısıyla ün yapmış bir ülkedir. 9.984.670 kilometrekarelik yüzölçümü ile dünyanın ikinci büyük ülkesi olan Kanada doğal güzellikleri ve geniş topraklarıyla ön plâna çıkar. Teknoloji alanında son derece gelişkin bir ülkedir, bu özelliği ile de ABD’ye oldukça yakındır. Fransa ve Britanya’dan gelen göçmenlerin ağırlıklı yerel nüfusu oluşturduğu Kanada özellikle eğitim sebebiyle çok fazla göç de almaktadır. Vatandaşlık için çok sayıda başvuru alan ülke, sosyal yaşamın rahatlığı ve konforuyla ön plâna çıkar. Üniversiteleri de nitelikli eğitimi ile yurt dışında okumak isteyen öğrencilerin tercih listelerinde ilk sırayı alır. Kanada eğitim sistemi dünyanın en başarılı eğitim sistemidir denilebilir.

Kanada Nerededir?
Kuzey Amerika’nın kuzey kesiminde yer alan bir ülke. Güneyinde ABD, kuzeybatısında Alaska bulunur. Doğuda Atlas Okyanusu, batıda Pasifik Okyanusu, kuzeyde ise Arktik Okyanusu ile çevrilidir. Kanada’nın ve Amerika’nın sınırı 8891 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en uzun ülke sınırı olma özelliği taşır.
Kanada’nın Şehirleri
Toronto, Vancouver, Montreal, Ottava, Calgary, Halifax, Victoria, Edmonton, Winnipeg, Brampton, Hamilton, Sarnia, St John’s, Missisauga, Charlottetown, Gatineau, Laval, Sault Ste Marie, Guelph, Yellowknife, Oshawa, Kelowna, Niagara Falls, Abbotsford, Trois Rivieres, Regina olarak sıralanabilir.
Bölgeleri ve Başkenti
10 eyalet ve bölgeden oluşur.
Eyaletler: Britanya Kolumbiyası, Saskatchewan, Alberta, Ontario, Manitoba, Quebec, New Brunswick, Prens Edward Adası, Yeni İskoçya, Newfoundland & Labrador’dur.
Bölgeler ise Nunavut, Yukon ve Kuzeybatı Toprakları’dır. Kanada’nın başkenti Ottawa’dır.

Hangi Diller Konuşulur?
Çift dilli bir ülkedir. Yani ülkenin resmi dili İngilizce ve Fransızcadır. Ülke nüfusunun yarıdan fazlası İngilizceyi resmi dil olarak kabul eder ve kullanır. Ülkede konuşulan diğer diller Punjabi, Çince, İspanyolca, Almanca ve İtalyanca olarak sıralanabilir.
Din ve İnanç
Kanada’da en yaygın din Hristiyanlık olsa da, ülkede düşünce ve inanç özgürlüğünün etkisi hâkimdir. Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 24’ü herhangi bir dine mensup değildir.
İklim ve Hava Durumu
İklimi karasal iklim, kutup iklimi ve nemli kıtasal iklimin karışımıdır. Kanada uzun süren ve soğuk kış mevsimi ile bilinir. Yani karasal iklimin etkileri daha fazladır. Kutup bölgesinde yer alan Nunavut eyaleti en düşük sıcaklığın gözlemlendiği bölgedir. Ülkenin sahil kesimi ise daha ılıman bir iklime sahiptir. Ülkede ölçülen en yüksek sıcaklık 45 derece iken en düşük sıcaklık -63 derecedir.

Kanadalı Kültürü
Kanada’da çok kültürlü bir yapı egemendir. Ülke politikası vatandaşların çıkarlarını korumaya yöneliktir. Ülkede sağlık hizmetleri ücretsizdir. Silah kullanımına karşı yoğum tedbirler alan Kanada’da vergiler de hayli yüksektir. Kanada’da yaşam keyifli ve renklidir. Kanada çalışma izni, eğitimini buradaki okullarda tamamlamış öğrencilerin en çok başvurduğu işlemlerin başında gelir.
Mutfağı ve Yemek Kültürü
Kanada mutfağı son derece zengin bir mutfağa sahiptir. Avrupa, Asya ve yerel mutfaktan oluşan bu kapsamlı mutfağın yemek kültüründe Aborjinlerin izini de sürmek mümkün. Akçaağaç şurubu çok ünlüdür. Tereyağlı tart, çikolata kalıpları, ginger beef, pate chinois, Newfoundland Fish and Brewis, Canadian Bacon Strata gibi yemekleri de hayli ünlüdür.
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!