Kedi Tuvalet Eğitimleri
Kedilerin genel olarak sorunlu bir Wc eğitim süreçleri olmaz, tuvaletlerini nereye ve iyi mi yapacaklarını annelerini izleyerek öğrenebilirler. Dikkatsizlik etmeyin ki kediler hayatlarının ilk 3 haftasında tuvaletlerini kendileri yapması olanaksız, bunun için karın ve makat bölgelerinin ovalanmasıyla wcye çıkarılmaya ihtiyaç duyarlar, anne kedi onlara her yiyecek sonrası bu bakımı yapar. Öteki aksesuarlar minik kedinizin korkmasına ve başka yere tuvaletini yapmasına niçin olabilir. Bütün bunların yanı sıra kedi severler, kedi tuvalet eğitimi nasıl verilir? Sorusunu sıklıkla yöneltmeye devam etmektedir.
Yavru kedi tuvalet eğitimi konusunda ilk olarak kedi kumu seçimine önem verilmesi gerekmektedir. Çok sayıda kedi kumu seçidir bulunmakta, her birinin avantajları ve dezavantajları var. Çok sayıda kedi sahibi topaklaşan kedi kumunu tercih eder çünkü topaklaşan dışkıyı tertipli bir halde toplarsanız tüm kumu değiştirmeden uzun bir süre bu kumu kullanabilirsiniz, bunun haricinde emici kumlar ve silika kumlarda size uygun olabilir, kısacası her gün kum temizlerim diyorsanız topaklaşan kum ve silika kum size uygundur. Ek olarak kedinizin de kumu burun kıvırmaması gerekiyor, öncelikle bir kum alıp edinim edelim bakalım minik yavru kedimiz hangi kumu sevecek. Kediciğinizin özel bir alan olarak görebileceği bir yer seçmelisiniz, neticede onlarda bu durumda bir tek kalmak isterler, hepimiz şeklinde onlarında özel yaşamı vardır. Ek olarak bu yer ilerleyen dönemde de kedinizin devamlı hafızasında duracak olan Wc olacaktır bundan dolayı ilk kum yerini seçerken özenle seçin.
Genel olarak tüm yavru kedilerin doğal içgüdüleri yardımıyla bir tek kumun nerede bulunmuş bulunduğunu öğrenerek, Wc alışkanlığı edinirler. Kediniz eve gelir gelmez ona derhal bu alışkanlığı edindirmeliyiz. Yavru kedinizi nazikçe kumun üzerine taşıyıp oraya bırakınız. Elinizle temiz kumu karışmasını sağlayarak onun da kumu karışmasını sağlamayınız, daha sonra oradan uzaklaşıp kedinize sakin bir ortam sağlayın. Kumun yerini gösterdikten derhal sonrasında kedinize mama ve su veriniz. 15-20 dakika ondan sonrasında yine kedinizi nazikçe taşıyarak kumun üstüne bırakınız. Eğer kediniz hala kumu kullanmadıysa, 2 saat ondan sonrasında gene deneyiniz. Gün boyu kedinizi kumu kullanmaya teşvik ediniz.
Kediniz Wc eğitimini alırken yaşadığı bölgeyi ona gösterin, çok büyük bir ev kediniz için öğrenmesi zor bir alan olacaktır, o yüzden mümkünse kedinizi kısıtlı bir alanda tutun bu şekilde kumun nerede bulunmuş olduğunu öğrenerek bir davranış haline getirecektir, aksi takdirde yeni geldiği ortamı bilmediği için kumun nerede bulunmuş bulunduğunu unutabilir. İlk günlerde kedinizi kumla beraber aynı odada tutun, eğer dışarı çıkmanız ya da onu bir tek bırakmanız gerekiyorsa kumuyla birlikte bir tek bırakın. Kumun bulunmuş olduğu odada, mama, su ve rahat uyunabilecek bir yer ayarlayın. Kumu sık sık paklayın, yavru kediler erişkin kedilere bakılırsa daha hassastır, temiz kumu daha rahat kullanacaklardır. Kediniz artık kumu kullanmaya başladıysa ve Wc alışkanlığı edindiğine inanıyorsanız artık tüm evi kedinize açabilirsiniz. Şefkatli yeni dostunuz tüm yaşam alanını keşfetmek için sabırsızlanıyor.
Kedi tuvalet eğitimi seti, kedi bakmaya henüz başlayan kişiler için oldukça avantajlı olmaktadır. Kediniz eğer başka bir yere idrar bıraktıysa onu sağlıklı bir koku gidericiyle silin aksi takdirde kediniz oraya tuvaleti meydana getirmeye devam edebilir. Eğer kedinizi kumdan kaçarken görürseniz onu nazikçe tutup gene kuma koyunuz. Farklı kumları deneyin, öteki kedi sahiplerine danışarak kediniz için en uygun kumu bulabilirsiniz. Bazı kumlar çok kalitesizdir, bu kumlar kedinizin patisine yapıştığı için kediniz kullanmak istemeyebilir.
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!