
300 ‘den fazla romanı olan yazar: Kemalettin Tuğcu
Hayatta insanları bekleyen acı olayları, yaşanmışlıkları, duygusal hikayelerle çocuklara anlatan yazar Kemalettin Tuğcu’yu biraz tanıyalım mı?
Kemalettin Tuğcu, 27 Aralık 1902’de İstanbul’da doğdu. Ayaklarındaki bir özür nedeniyle, uzun süreli eğitim görmedi. Kendi kendini yetiştirmiş olan Tuğcu, 13 yaşlarında şiir ve öykü yazmaya başladı. Özellikle acıklı konuları olan romanlarıyla tanındı.
1928 yılında Türkiye Yayınevi’nde çalışmaya başlayan Tuğcu’nun ilk romanı, 1936 yılında yayımlandı. Türkiye’nin hızlı bir değişim geçirdiği, özellikle köyden kente göçle birlikte kentlerin büyüdüğü, şehir merkezlerinde ahşap evler yıkılıp apartmanlar inşa edilirken kentlerin çevresinde kenar mahallelerin oluştuğu 1960’lı yıllarda Kemalettin Tuğcu’nun kısa romanları çok sayıda okura ulaştı. Okurları çoğunlukla çocuklardan ve gençlerden oluşan Kemalettin Tuğcu’nun 300’den fazla romanı yayımlandı.
Kemalettin Tuğcu, Türk sinemasında çocuk yıldızların rol aldığı filmlerin ilki olan Ayşecik’in senaryosunu kaleme almıştır. “Baba Evi” adlı romanı, aynı adlı televizyon dizisine ilham vermiştir.
1990’lı yılların sonlarında televizyonda aynı adlı kitaplarından uyarlanarak yayınlanan Üvey Baba, Küçük Besleme, Babamın Günahı ve Altın Saçlı Kız filmleri büyük başarı kazanmıştır. Ünlü yazarımız 18 Ekim 1996 tarihinde vefat etmiştir.
Romanlarından bazıları şunlardır:
- Gurbetteki Çocuk
- Dilenci Baba
- Ekmek Parası
- Hırdavatçı Dede
- Kimsesiz Adam
- Küçük Boyacı
- Küçük Çalgıcı
- Piyangocu Kız
- Mavi Gözlü Bebek
- Sokaktan Gelen Çocuk
- Tanrı Misafiri
- Zavallı Çocuk
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!