
Kendini imha eden kitap!
ABD’li gerilim romanı yazarı James Patterson’ın yazdığı kitap, dünyanın kendini imha eden ilk romanı olma özelliğini taşıyor…
Amerikalı gerilim romanı yazarı James Patterson, okuyuculara ilginç bir deneyim sunuyor. Gerilim romanı olan kitap, belli bir süre sonra kendini imha etmek için tasarlandı. Okuyucular kitabı belirtilen süre içinde ya bitirmeliler ya da diğer okuyucuların süresinden alabilirler. Patterson’ın romanının ismi ise “Private Vegas“.
1000 kopyası bedava dağıtalacak olan Private Vegas adlı romanı okuyucularıyla buluşturdu. Kitabın en ilginç özelliği ise, okunmaya başlandıktan 24 saat sonra kendini imha edecek olması.
ABD’li ünlü yazar James Patterson, bir ajansla işbirliği yaptı ve dijital kitap tecrübesini çok yeni bir boyuta taşıdı. Yazarın Private Vegas adını verdiği son romanı, kendini imha edecek şekilde tasarlandı. 24 saat içinde yanarak yok olan kitap, Patterson’ın sayfasından başvuru yapan 1000 okuyucuya bedava dağıtılacak. Kitabın bir kopyası da 294 bin 38 dolardan satışa çıkarılacak. Bu fiyatı ödemeyi kabul eden hayranı, Patterson ile beş akşam yemeği yiyeceği bir gezi de kazanmış olacak.
Patterson, Mother adlı ajansla ortak gerçekleştirdiği projenin kendi fikri olmadığını ancak ‘televizyon ve sinema gibi her türlü yayın türüyle rekabetin zorunlu olduğunu’ belirtti. Günümüzde geçmişi anımsatan kitapçıların kalmadığını söyleyen Patterson, bakılabilen kitap sayısının kısıtlandığını ve bu tür projeyi bu yüzden beğendini ifade etti.
Kendi kendini imha eden ilk kitap okuyucuların birbirlerini takip etmelerini de sağlayacak. Private Vegas’a sahip olacak okuyucular, okudukları süre içinde sayfaların üzerindeki geri sayım ekranından ne kadar süreleri kaldığını görecek. Gerilimi artırmak için eklenen bir özellik sayesinde, okuyucular kitaba sahip diğer okuyucuların ne kadar vakti kaldığını görebilecek ve onlardan zaman çalabilecek.
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!