
Liseli belediye başkanı!
Sizce lise öğrencisi bir belediye başkanı nerede olabilir?.. Türkiye’de mi?..
ABD‘nin Teksas eyaletine bağlı Archer City şehrinde 18 yaşında, henüz liseyi bitirmemiş bir genç belediye başkanlığına seçildi.
Liseyi bitirmesine bir ay kala belediye başkanı seçilen Kelvin Green, başkanlık binasındaki görevine başlamadan önce yemin etti.
Liseli belediye başkanı, üstlendiği göreve ilişkin bir de konuşma yaptı. Archer City şehrine tutkuyla bağlı olduğunu belirten Green; “Çok küçük yaşlardan beri beni tanıyan yakın çevrem kente olan ilgim nedeniyle bu şehir için ideal bir belediye başkanı olabileceğimi düşünür ve bunu sıklıkla dile getirirlerdi. Bu şehir benim dünyam, hayatım, her şeyim. 18 yıldır burada yaşıyorum ve bu şehirde doğmuş olmaktan gurur duyuyorum” dedi.
Aslında şehir için büyük vaatlerde bulunmayacağını dile getiren Green, “Archer City hakkındaki planlarıma ilişkin fazla konuşmak istemiyorum. İnsanların bu tür açıklamalardan rahatsız olduğunu düşünüyorum” yorumunda bulundu.
Kelvin Green’in ekonomi öğretmeni Jeff Pirkle de öğrencisine olan inancını ve bu yaşta bir gencin bu tarz bir göreve gelmesinin onu ne kadar çok heyecanlandırdığını dile getirdi.
Belediye yetkilileri, Green’in, Archer City’nin kurulduğu 1888′den bu yana göreve gelen en genç belediye başkanı olduğunu belirterek, önceki başkanların seçildikleri yaşla kıyaslandığında Green’in bu kişilerden en az 20 yaş küçük olduğunu vurguladı.
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!