
Okullara meteoroloji dersi geliyor!
Artık okullarda da ‘havanın kokusu’ alınacak!..
Milli Eğitim Bakanlığı ve Orman ve Su işleri Bakanlığı arasında okullarda öğretmen ve öğrencilere meteoroloji konusunda eğitim verilmesi için protokol imzalandı.
Bakan Nabi Avcı ile birlikte protokole imza atan Veysel Eroğlu, “22 milyonluk Milli Eğitim camiası ile böyle bir protokolü imzaladığımız için mutluyuz. Meteoroloji elemanlarımız okullara giderek bilgi verecek” dedi.
Protokol gereği meteoroloji elemanları okullara giderek öğretmen ve öğrencilere bilgi verecekler.
Meteoroloji; kısaca atmosfer bilimidir. Yunanca “meteoron” kelimesinden adını almıştır ve gökyüzünde olan olaylar anlamına gelmektedir.
Gençlere hava olaylarını nasıl yorumlayabilecekleri, meteorolojik olguları nasıl değerlendirebilecekleri konusunda eğitim vermek üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı uzmanları, okullarda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunacaklar.
Bu kadar geniş bir kitlenin meteorolojik bulgular konusunda bilgilendirilmesi elbette çok önemli!..
Protokol nedir?
Bir toplantı, oturum sonunda imzalanan anlaşma tutanağı.
Bilgi oyunumuz Evreka yayında!
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!