
Robot Olimpiyatları olur mu?
Çalışır vaziyette ve farklı amaçlara, ihtiyaçlara yönelik tasarlanmış robotların gösterileri Robot Olimpiyatları’nda…
Türkiye’deki robotik meraklısı öğrencilere kendilerini göstermeleri için fırsat veren ve bu bağlamda Türkiye’de robotiğin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan Robot Olimpiyatları bu yıl 11-12-13 Nisan 2013 tarihlerinde, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
Türkiye’nin en saygın robot etkinliklerinden biri
İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları (İTÜRO), bu yıl yurtdışından yarışmacılara da kapılarını açıyor. İTÜ Robot Olimpiyatları kapsamında akademisyenler, sanayi katılımcıları ve deneyimli öğrenciler tarafından, robotik ve kontrol bilimi gibi alanlarda seminerler, söyleşiler, paneller ve sergiler de düzenleniyor.
İTURO 2013’e katılacak olan yarışmacılar, Mini Sumo Robot, Çizgi İzleyen Robot, Süpürge, Yangın Söndüren, Kendini Dengeleyen Robot, Labirent, Serbest Kategori ve 2013 ‘te yeni eklenen Senaryo Kategorisi olmak üzere 8 farklı kategoride robotlarını yarıştıracaklar.
Detaylı bilgi için:
www.ituro.itu.edu.tr
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!