Onun adını Twitter’da hacklenen hesabı ile duydu pek çok kişi. Onunla birlikte Bill Gates ve Barack Obama gibi dünyaca ünlü kullanıcıların hesapları hacklendi ve bitcoin dolandırıcılığı yapıldı. Bu haberlerden sonra da Elon Musk adı daha fazla gündeme geldi. Hacklanen hesaplardan…
Bir bebeğin dünyaya gelmesinde iki kişinin genetik kodlarının etkisi olduğu biliniyor. Dünyaya gelen her birey anne ve babasından genetik özellikler alarak dünyaya geliyor. Cinsiyet de buna dahil. Özellikle küçük yerleşim bölgelerinde ve kırsal coğrafyalarda kız çocuk dünyaya getiren kadınların tepki…
Yanımızı yöremizi kuşatan havayı fiziksel olarak hissetmeyiz. Anca bir esinti çıktığında ayırdına varabildiğimiz hava gerçekten de bir ağırlığa sahip midir? Gözle göremediğimiz ve elle dokunup kavrayamadığımız ama var olduğunu bildiğimiz havanın ağırlığı olup olmadığı zihni hep meşgul etmiştir. Havanın ağırlığı…
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Coğrafya derslerinden biliriz ki dünyanın şekli geoiddir. Dünyanın şekli ve hareketleri ise yaşamın oluşmasına müsaade eder. Üzerinde yaşadığımız geoid şekilli Dünya, güneş sisteminde güneşe en yakın üçüncü gezegen konumundadır. Aynı zamanda da yaşamın olduğu bilinen tek gezegendir. Saatte 1600 kilometre…
Bir aynanın karşısında durduğunuzda tişörtünüzün üzerindeki yazıların ters göründüğünü fark edersiniz. Bir gazete yahut kitap sayfasını aynaya tuttuğunuzda harflerin yine ters olduğunu görürsünüz. Yüzünüz ve uzuvlarınız da tersten gözükür. Çünkü aynalar her şeyi tersten yansıtır. Ama üst ve alt kısımlar…
Sabaha karşı bulutsuz ve açık gökyüzünde gördüğünüz o alabildiğine büyük ve parlak bir tek taş yüzük gibi parlayan yıldız vardır ya, işte onun adı Venüs’tür ve kendisi bir yıldız değil gezegendir. Venüs aynı zamanda akşam yıldızı olarak da bilinir. Çünkü…
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Havuzda yüzmekle tuzlu su içinde yüzmek arasında fark olduğunu bilirsiniz. Bunu fark etmek için her iki ortamda da yüzmüş olmak yeterlidir. Denizde yüzerken ayaklarınızın kolay kolay dibe batmadığını hissedersiniz. Hatta daha da tuzlu bir gölde suyun üzerinde adeta uçar gibi…
Filmlerde hep karşılaşırız; arabalar hızlı hareket ettiğinde tekerlekler sanki ters dönüyormuş gibi görünür. Hatta ender de olsa gündelik hayatta da dönen araba tekerlekleri ve hatta tavandaki serinletici pervanelerde de bu görüntüye şahit oluruz. Buna bilim adamları vagon-tekerlek etkisi der. Peki…
Kuyruklu yıldız kelimesini duyup da hayalinde canlandırmayan insan var mıdır? Hele de düş gücünüz biraz genişse ardında ışıltılı bir kuyruk bırakarak uzayın siyah fonunda süzülen bir parlaklık hayal edebilirsiniz. Peki kuyruklu yılız nedir? Bilim adamları kuyruklu yıldızları kirli kartopları olarak…
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Suyun neden donduğunu, hangi şartlar altında donduğunu, nasıl donduğunu aşağı yukarı herkes bilir. Soğuk su ile sıcak su arasındaki farkı ve hangisinin daha evvel donacağını da mantıken biliriz. Soğuk su, donma noktasına sıcak sudan daha yakın olduğu için daha hızlı…
X ışınları ifadesini hepimiz duymuşuzdur. Özellikle röntgen söz konusu olduğunda adı anılan ışınlardır onlar. Zira röntgen, x ışınları kullanılarak çekilen bir nevi fotoğraftır. X ışınları yumuşak dokularımızdan geçerek kemiklere ulaşır. Kemikler ise daha sert doku oldukları için x ışınlarının kemikleri…
Bulutsuz bir yaz gecesinde göğe bakmak ne güzeldir değil mi? Orada görünen ışıl ışıl göz kırpan yıldızlardır. Gerçekten de göz kırpar gibi titreşen yıldızlar nefis bir manzara oluşmasına sebep olur. Peki yıldızlar gerçekten göz kırpar mı? Eğer öyleyse neden? Ya…
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Hemen herkes deneyimlemiştir; çıplak ayakla fayanslara, marleye, mermere yahut metal bir zemine bastığınızda hafifçe irkilirsiniz. Mevsim yaz ve hava sıcak bile olsa… Halı ile yer zemini aynı ısıda değildir. Zemin yahut metal eşyalar oda sıcaklığında bile diğer nesnelerden daima daha…
Ay ve güneş olmasaydı gündüzler olmaz geceler ise çok karanlık olurdu. Güneş olmasaydı zaten hayat da olmayacaktı. Gökyüzünde asılı duran bu iki ışık kaynağı, güneş ışığı ve ay ışığı denilen mucizevi enerjileri yeryüzüne cömertçe gönderir. Biz Ay’ı soluk beyaz ışıktan,…
Ne zaman gökte bir yıldız kaysa birilerinin bu hayata veda ettiği söylenir. Ve her yıldız kaydığında dilek tutulursa, o dileklerin kabul olduğu da… Bu masalsı savın ardında elbette bir bilimsel gerçeklik yatıyor. Yıldız kayması denilen olayda işin aslı oldukça farklı….
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
İnsanoğlunun merakı asla bitmez. Zaten bu meraktır gelişimi ve değişimi destekleyen. İşte o merak edilenlerden birisi de matematikteki son sayının hangisi olduğudur. Gerçekten de matematikte son sayı diye bir şey var mı, yoksa sayı dediğimiz sistem sonsuz mu? Bilim insanları…
Kaybedilmiş yolların, şaşırılmış yönlerin kurtarıcısı nedir diye sorulsa, herkes pusula der şüphesiz. Denizcilerin, seyyahların, kaşiflerin, dağcıların, siste kalanların, madencilerin, kısacası yönünü kaybedenlerin en büyük kurtarıcısı ve destekçisi olan pusula nasıl doğdu hiç merak ettiniz mi? Önce pusulanın ne olduğu ile…
Uzay ve gezegenler daima ilgimizi çekmiştir. Güneş sistemi, gezegenler, yıldızlar, gök cisimleri, var olup olmadıkları kesin olarak kanıtlanmamış uzaylılar, kuyruklu yıldızlar ve o sonsuz karanlık bize hep gizemli gelmiştir. Özellikle gezegenlerde hayat olup olmadığı, gezegenlerin fiziki şartları ve onlara dair…
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Yürürken yanımız, önümüz sıra yürüyen, hafif loş bir ortamda duvara yansıyan şekiller bir nevi sevimli hayaletler gibidir. Hatta bu gölgelerden oyunlar bile türetmiştir insanoğlu. Karagöz’le Hacivat, gölge denilen fiziksel olayın en eğlenceli yansımasıdır. Peki nedir gölge? Gölge oluşumu nasıl meydana…
Masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlarda veri depoloma birimi bulunmaktadır. Verilerimizi kalıcı olarak saklamak için kullanılan saklama birimi HDD yani hard disk olarak adlandırılmaktadır. Son yıllarda HDD’nin yanı sıra SSD adı verilen, sabit disklere göre daha avatajlı olduğu söylenen diskler de piyasada…
Günlük hayatta sık sık karşımıza çıkan kelimelerden olan teknolojinin kelime anlamı, teknoloji bağımlılığı, teknolojinin zararları gibi konuları bu yazımızda detayları ile ele aldık. Merak edenler için teknoloji nedir tanımı ve daha fazla detayı konu devamında paylaştık. Teknoloji Nedir? Teknoloji kelime anlamı…
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Fizik denilince akla ilk onun ismi gelir. Yer çekimi kuvvetini bulan kişinin ta kendisidir. Dünyaca ünlü bilim adamı Newton’un bilime katkıları çok fazla olmuştur. Yazımızın devamında newton hayatı ve bilmeniz gereken tüm yönleri sizlerle paylaşıyor olacağız. Isaac Newton 4 Ocak…
Gün geçmiyor ki uygulamalara yeni bir özellik daha eklenmesin… Instagram bu sefer yepyeni bir butonla karşımıza çıkacak. Peki bu buton, ne işe yarayacak?
if (is_home() & !is_paged()) {
switch ($carouselcounter) {
case '10':
default:
break;
}
} ?>
Bazı insanlar fotoğraf ve gerçek hayatta birbirinden çok farklı görünürler. Herkes güzel olmayabilir ama doğru yöntemlerle fotoğraflarda güzel çıkmayı başarabilir…
Türk edebiyatının en üretken yazarlarından olan Ahmet Mithat Efendi, edebiyat alanında tanınsa da tarih, coğrafya, ziraat, iktisat alanlarında eserler vermiştir.
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!