Tüm İnsanlığın Merak Ettiği Soru: Mısır Piramitleri Nasıl İnşa Edildi?
Mısır piramitleri, dünyanın yedi harikasından birisidir. Bu tür piramitler aslında dünyanın başka yerlerinde de benzer şekilde inşa edilmiştir. Bu piramitler, bulundukları bölgelere göre isimlendirilmiştir. Sırrı çoğu insan tarafından merak edilen ve çok sayıda araştırmaya konu olan mısır piramitleri hakkında kısa bilgive merak edilenlerin araştırmasını konumuzda derledik.
Mısır Piramitleri Hakkında Bilgi
Mısır piramitleri hakkında en fazla merak edilen konu mısır piramitleri nasıl yapılmıştırsorusudur. Mısır piramitlerinin yapımı konusunda ilk dönemlerde kölelerin çalıştırıldığına dair bilgilere inanılıyordu. Ancak 1990 yılında yapılan araştırmalarda ortaya çıkan mezarlar bu düşünceyi çürütmüştür. Çünkü piramitlerin inşasında görev alan işçi ve usta başlarının mezarları özenli bir şekilde hazırlanmıştı. Özellikle usta başlarının mezarları dönemin seçkin isimleri ile birlikte aynı yerde bulunmaktadır.
Mısır piramtlerinin yapım aşamasında çok ince ayrıntılara yer verilmiştir. Bu ince ayrıntılar günümüzün en gelişmiş teknolojileri ile bile hesaplanamazken o dönemlerde hesaplanmış olması mısır piramitlerinin gizemini arttırmaktadır. Piramitlerde kullanılan taşların nasıl taşındığı konusunda tam bir bilgi yoktur.
Mısır Piramitleri İsimleri
Mısır piramitleri olarak adlandırılan üçgen şekilli yapılar, dünyanın pek çok bölgesinde inşa edilmiştir. Bu piramitler genelde bulundukları bölgelere göre isimlendirilmiştir. Mısır piramitlerinden bazıları ve bulundukları yerler şu şekildedir…
- Keops Piramidi (145,75 metre)
- Mikerinos Piramidi(66,5 metre)
- Kefren Piramidi (143,56 metre)
- Sakkara Piramidi (63,17 metre)
- Maldum Snefru Piramidi (93,26 m)
- Dahahur Bent Piramidi (104,85 m)
- Dahahur Snefru P. (103,95 metre)
- Sakkara Pepi II P. (52,555 metre)
- Uxmal Tapınağı (Meksika)
- Teotehuacan (Meksika)
- Tiahuanaco (Bolivya)
- Dohan Tapınağı (Çin Halk Cumhuriyeti)
Mısır Piramitleri Özellikleri
Mısır piramitleri tarihive özellikleri çok sayıda insanın dikkatini çeker. Bu özellikler, mısır piramitlerinin sırları olarak da isimlendirilebiliyor. İşte mısır piramitlerinin özellikleri ya da sırları olan maddeler…
- Mısır piramitlerinin inşa edildiği taşların nasıl taşındığı hakkında kesin bilgiler yoktur.
- Bugün büyük piramitlerden birisi inşa edilmeye kalkılsa maliyeti yaklaşık 5 milyar dolardır.
- Piramitlerin her biri değişik firavun için yapılmıştır. Bu piramitlere sadece yılın 2 günü güneş girer ve bu tarifler, adına yapılan firavunun doğum tarihi ve tahta çıkış tarihleridir.
- Mumyalarda yüksek oranda radyoaktif madde bulunmuştur. Bu nedenle mumyaları ilk bulan bilim adamları zehirlenerek ölmüşlerdir.
- Kirli br suyu piramitlerin içinde bıraktığınızda bir kaç gün içinde temizlendiğini görebilirsiniz.
- Ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar piramitlerin içinde çalışmaz.
- Piramitin içine süt bırakıldığında bir kaç gün bozulmadan durur. Daha sonrasında ise yoğurt halini alır.
- Yemek artıkları ya da çöpler piramitlerin içinde koku vermeden mumyalaşır.
- Bitkiler piramitlerin içinde daha çabuk büyürler.
- Vücudun her hangi bir bölgesinde yer alan kesik, yarık ya da yaralar piramitlerin içinde daha çabuk iyileşir.
- Piramitlerin içi yazın soğuk, kışın sıcak olur.
- Bazı piramit odalarının içinde ne olduğuna dair bilgiler yoktur. Bilim adamları bu odalarda ya kaybolmuş ya da oldukları yere geri dönmüşlerdir.
Altın Oran Mısır Piramitleri
Mısır piramitleri, kendilerine has özellikleri olan yapılardır. Bu özelliklerinden birisi de altın oranın kullanılmış olmasıdır. Pek çok yerde karşımıza çıkan altın oran mısır piramitlerikonusunda sütundaki taş sayısı oranı olarak çıkıyor. Mısır piramitlerinin inşası sırasında kullanılan taş katlardaki her katın alanı bir üstündeki katın altın oranı kadardır. Altın oran ise 1,618 sayısına denk gelmektedir.
Altın oran İtalyan matematikçi Fibonacci tarafından ortaya çıkarılan bir sayı dizinden elde edilen orandır. Fibonacci’nin sayı dizisinde her sayı, kendinden önce gelen iki sayının toplamına eşittir. Ve bu sayıların kendilerinden önce gelen sayıya bölümü 1,618 sayısına denk gelir. İşte bu oran altın orandır.
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!