
Her telefona Facebook!
Sosyal paylaşım sitesi Facebook, “Her Telefona Facebook” adını taşıyan bir proje ile interneti olmayan basit cep telefonlarında da var olmaya çalışıyor…
Facebook, dünyada interneti olmayan kullanıcılara da ulaşabilmek için 2 yıldır yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Amaç ise 1.1 milyarlık küresel kullanıcısını daha da büyütmek.
Şirket bunun için sosyal ağ uygulamasını Hindistan ve Brezilya gibi kalabalık bir yoksul nüfusa sahip olan ülkelerde halen yoğun olarak kullanılan basit cep telefonlarına aktarmaya hazırlanıyor.
Bir süredir yürütülen pilot uygulamanın sonuçları da yakında kamuoyuyla paylaşılacak.
International Herald Tribune gazetesinin haberine göre, “Her Telefona Facebook” adını taşıyan proje, kullanıcıların Facebook hesaplarına internet bağlantısı olmaksızın cep telefonu hatları üzerinden ulaşılabilmesini sağlıyor.
Cep telefonu operatörleri şimdilik uygulamayı ücretsiz reklamlarla karşılayabiliyor.
Şirket geçtiğimiz yıl çıkardığı Facebook Home ile akıllı telefon piyasasındaki yerini sağlamlaştırma yönünde önemli bir adım atmıştı.
Basit özellikli cep telefonlarının yaygın olarak kullanıldığı Brezilya, Hindistan, Endonezya, Meksika ve Vietnam gibi ülkeler, aynı zamanda internetin ve sosyal ağların en hızlı biçimde yaygınlaştığı ülkeler.
Şirketin bu adımıyla kendine önemli bir yer edineceği değerlendiriliyor.
International Herald Tribune, (IHT) Yurtdışında yaşayan ABD vatandaşları için İngilizce yayımlanan günlük gazete. Gazetenin merkezi Paris’tedir, Dünya üzerinde 35 noktada basılır ve 180 ülkede satılır. The New York Times’ın muhabirlerini ve haberlerini kullanır.
Çocuklara özel hazırlanan ilk ve tek haber sitesi Yumurtalı Ekmek’i, facebook’ta beğenmeyi twitter ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın!